Prima pagină > Uncategorized > Metode de acces la internet

Metode de acces la internet

• Prin cablu:

– ISDN (Integrated Services Digital Network) – utilizează liniile telefonice existente; standard internaţional de comunicaţie pentru transmiterea simultană de voce, date şi imagine prin intermediul liniei de telefonie digitală. ISDN suportă rate de transfer de 64 kbps pe un singur canal.

– xDSL (Digital Subscriber Line) – utilizează liniile telefonice existente, fiind similar cu ISDN; integrează serviciile telefonice obişnuite şi accesul la Internet prin utilizarea unui modem xDSL; Exemple de tehnologii xDSL: ADSL (Asymmetric DSL), SDSL (Symmetric DSL), HDSL (High- data-rate DSL), VDSL (Very high DSL) etc.

− Dial-Up – utilizează un modem şi o linie telefonică standard; viteza maximă de transfer este de 56 Kbps;

− Modemul pentru cablu – un tip de modem care oferă accesul la Internet prin infrastructura televiziunii prin cablu (CATV). Cei care au televiziune prin cablu se pot conecta la Internet, având o conexiune de mare viteză. Modemurile de cablu concurează cu tehnologiile xDSL.

• Fără cablu:

− Wi-Fi – tehnologie folosită pentru reţele WLAN (Wireless Local Area Network) şi care are la bază standarde din familia IEEE 802.11. Prin Wi-Fi o aceeaşi conexiune la Internet poate fi folosită de mai multe dispozitive.

− WiMax este un standard dezvoltat de IEEE (802.16) care permite conexiuni wireless pe o rază de până la 50 km şi lăţimi de bandă de până la 70Mbps. WiMax oferă o alternativă wireless pentru accesul standard în bandă largă, reducând costurile de implementare în zone fără o infrastructură.

− Bluetooth – tehnologia este utilizată într-o reţea WPAN (Wireless Personal Area Network) şi are o rază mică de acţiune.

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_access

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: